Cennik

1.wałek maluszek – ser kozi, z lekką skórką, nadający się do podania w plasterkach albo położeniu na tartince i zapieczeniu, rozpływa się równomiernie, do młodych win czerwonych, wymyślony do beaujolais, również pokryty suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem

2. maluszek – młody ser w formie ściętej piramidki, posypany ziołami macierzanką, papryką, suszonymi pomidorami, czosnkiem/ może być w formie dużych babek 2- 3 kg/ lub biały do młodych win o świeżym aromacie, zarówno białych jak i czerwonych

3. Grądzki – ser dojrzewający powyżej trzech miesięcy z dodatkiem kultur limburskich i czerwonej, słodkiej papryki segedyńskiej – zdaniem kilku uznanych szefów kuchni pasujący do dobrego ,białego reńskiego

4.Herbowy i jego wariacje z macierzanką, czarnuszką, majerankiem, orzechami włoskimi, zielonym pieprzem ,liśćmi młodej pokrzywy,liśćmi chrzanu, bomba czosnkowa w palonym sianie– dojrzewające sery powyżej trzech miesięcy z poważniejszej kategorii do dobrych roczników czerwonych win z nowego świata np. szczep shiraz

5. Krzywonos – ser dojrzewający powyżej trzech miesięcy otoczony czarną parafiną do dobrego Pinot, mimolette zaciągany naturalnym olejkiem annato

6. Sery powyżej roku JP – najlepsze roczniki czerwonych, francuskich win podawać skrojone w cieniutkie plasterki – uwaga smak wyrafinowany gorzkiej czekolady, bardzo mocny o wielu warstwach smakowych.

7. ser dojrzewający w kiszonych liściach winogron

8. sery świeże wykonane techniką korycińską czysty lub z dodatkami suszone pomidory bazylia, czosnek niedźwiedzi, czarnuszka, kozieradka, borówka i rukola,malina i rukola, prażony słonecznik

9 . ser wykonany techniką bałkańską w stylu feta haloumi ,wędzony czysty oraz z pieprzem cytrynowym

Ceny: maluszki 15 zł szt,  świeże 70 zł kg, dojrzewające 80 zł kg, powyżej roku 115zł kg

Możliwy odbiór osobisty, lub wskazanie adresów sklepów, do których dostarczamy nasze towary.
 
Wystawiamy faktury VAT
Rozsyłanie od poniedziałku do czwartku