Encantado - serek, który powstał z inspiracji kolegów z Bodegi Encantado, importera win, firma obecnie funkcjonuje w Cafe Museum - Pałac Górków Stare Miasto w Poznaniu. Jest to walec o średnicy ok. 4 cm. długości 10cm, poddany lekkiemu procesowi dojrzewania po kąpieli solankowej, posypany skrawkami suszonych pomidorów oraz bazylii a następnie zawinięty w kiszone liście winogron. Jadalne w nim jest wszystko oprócz rafii, która służy za podtrzymanie zawiniątka.
Wędzona ricotta. Powstała z serwatki po produkcji Herbowych, Bomby Czosnkowej, więc z posmakiem przypraw, wędzona na olchowym słodkim dymie. Znakomita jako przystawka wraz z żurawiną lub borówką z gruszką. Wyglądem przypomina truflę lub omszały kamień, smaczny niezwykle
Bomba czosnkowa - ser z mleka mieszanego 50/50 koziego z krowim, ale od krowy rasy Jersey, czyli z dużą zawartością tłuszczu mlecznego i białka, nafaszerowany rodzimym czosnkiem, obsychający, znakomicie nadający się jako dodatek po starciu na sałatki i makarony.
Ser Herbowy - wykonywany z mleka koziego, podpuszczkowy, mleko niepasteryzowane, na szlachetnych kulturach bakterii Lactococcus Cremoris,Lactis i Diacetilactis, długodojrzewający w stałej temperaturze i dużej wilgotności. Skórka naturalna, wykształcona w wyniku nacierania solą, obmywania solanką, codziennie przewracany celem naturalnego obiegu płynów w dojrzewającym serze.
Wariacje sera Herbowego - z dodatkiem macierzanki, rośliny z rodziny jasnotowatych, polskiej krewnej tymianku, używanej przez naszych przodków jako rośliny zielnej i przyprawowej; z dodatkiem majeranku, sporządzony na życzenie Adama Chrząstowskiego, wybitnego kucharza krakowskiego, szefa kulinarnego polskiej prezydencji w UE
Ser Krzywonos - ser czysty, kozi bez dodatków, dojrzewający, oblany czarną parafiną. ulubiony przysmak geniusza kuchni molekularnej Jeana Boss
Ser Grądzki - z dodatkiem kultury limburskiej, zaciągnięty szlachetną papryką szegedyńską, w smaku znakomicie komponujący się z chmielową goryczką piwa.